Kesäkuu 2019

Nimi: Onnentaika ”Viivi”

Rotu: Suomenhevonen

Syntynyt: 2002

Varsat: Viviaana 2013, Vernissa 2015

Omistaja: Esa Siirilä

 

Ekan kerran tapasin Viivin 2010, kun aloitin ratsastamaan Dali-ponilla samalla tallilla. Silloin Viivillä ajettiin vielä kilpaa ja Viivillä ratsasti yksi toinen tyttö. Viivillä on kisattu koulua ja esteitä. Lisäksi on käyty laukkalähdössä ja osallistuttu hiihtoesteratsastuskisoihin.

Mun ja Viivin matka alkoi joskus 2013. Silloin olin ajoreissulla mukana ja pääsin harjoittelemaan ohjastamista, jonka myötä innostuin myös ravipuolesta. Kärryjen edessä Viivi on todella kuuma tapaus, jonka takia en sillä yksin ole koskaan päässyt ajamaan, koska mulla ei voima eikä massa riitä pitelemään sitä.

2016 aloitin kuitenkin ratsastamaan sillä aktiivisesti. Aluksi käyntiä ei löytynyt melkeen ollenkaan ratsastaja selässä ja ravissakin juoksi vaan alta pois. Siitä aika nopeasti sitten noustiin ja päästiin ottamaan ensimmäisiä hyppyjä tauon jälkeen. Kahen ei niin hyvin menneen hyppykerran jälkeen osallistuttiinkin jo Rannikon ratsastajien harkkaestekisoihin 40 cm luokkaan. Rata oli vauhdikas ja 4 vp tuli, kun en kerennyt tähdätä viimeiselle esteelle. Kisojen jälkeen treenaaminen jatkui ja itsesuojeluvaisto heräsi, joten hyppääminen loppui siihen.

Nykyään mennään koulua ja harjoitellaan rauhallisesti laukkaamista ja välillä mennään jotain ihan pieniä esteitä ja puomeja mielen virkistämiseksi.

Netta Mustonen