Seuran esittely

Rannikon Ratsastajat ry on perustettu vuonna 1995 ja ensimmäinen varsinainen toimintavuosi oli 1996. Seuran kotipaikka on Kalajoki. Seuran jäsenmäärä on  on noin 100, joten pirteästä seurasta on kysymys. Jäsenistö on levinnyt pitkin rannikkoa, pääosin kuitenkin Himanka - Raahe alueelle.

Seuran toiminta keskittyy lähinnä laadukkaiden kilpailujen järjestämiseen seuratasolta aina SM-tasolle saakka. Kisoja on omalla kentällä Hiekkasärkkien raviradalla ja niitä on käyty järjestämässä myös Ruukissa sekä Ylivieskan Raviradan maneesilla ja Kalajoen Sporttiboxilla. Yhteistyötä on tehty myös oululaisen Ratsastuseura ORK:n,  Pro Horse Races ry:n sekä naapuriseurojen kanssa.

Rannikon Ratsastajat ovat järjestäneet suuria urheilutapahtumia, joista mainittakoon Poniratsukoiden SM-kilpailut vuosina 1998, 2001 ja 2005, Ponicupin finaali 1999 sekä suomenhevosten SM-kisat vuonna 2000. Vuonna 2006 Hyppää Venetsialaisiin-kisat viettivät 10-vuotis taivaltaan ja kilpailuissa ratsastettiin mm. RanRat Tonni. Vuosi 2007 toi tullessaan taas arvokisat, eli Hiekkasärkillä ratkottiin RJL:n Tapiola Breeders Prize 2007 sekä Racing Noviisisarjojen finaalit. Vuonna 2010 seura otti järjestettäväkseen lyhyellä varoitusajalla poniratsukoiden SM-kisat ja näytti taas koko Suomen kansalle, kuinka homma hoidetaan kotia!  Vuonna 2011 juhlittiin venetsialaiskisoja 15.kerran, ennätysmäärän ratsukoita kerääntyessä Hiekkasärkkien kisa-alueelle. Mitaleja jaettiin myös vuonna 2012, kun pääosassa olivat suomenhevoset, jotka kisasivat mestaruudesta esteratsastuksessa. Vuonna 2015 järjestettiin viiden seuran kimppana Pohjois-Suomen aluemestaruuskisat esteratsastuksessa ja olihan meillä mukavaa!
2016 juhlittiin 20. kerran Venetsialaiskisoja ja kohdattiin kyllä melkoinen haaste ilmojen suhteen.

Tänävuonna tehdään taas jotain uutta ja vierasta, eli kouluratsastuksen 2-tason kilpailut järjestetään viikko Venetsialaiskisojen jälkeen Hiekkasärkillä! Tarvittavan ja tärkeän avun tuo yhteistyöseura Pyhäjokilaakson Ratsastajat ry sekä SRL Pohjois-Suomi. Myös esteratsastuksen mestaruudet ratkotaan Hiekkasärkillä samana viikonloppuna.
 
Seuralla on oma, kansallisen tason estekalusto, ratsastuskenttä 41x73m ja harjoituskenttä, kontti kentän laidalla varastointia varten, kaksi juhlatelttaa sekä kisoissa käytettävä atk-laitteisto. Omat ravintolateltat tuovat laatua ja mukavuutta kisoihin sekä vast'ikään hankittu kanslia-rakennus. Vuonna 2009 on rakennettu uusi tuomaritorni ja kansliarakennus on saanut uuden laudoituksen. Seura harjoittaa myös aktiivista kierrätystä. Kesän 2010 aikana kentän laidalle ilmaantui grillikatos sekä pienelle teltalle katettu paikka.