Heinäkuu 2019

Aino Kärjä

Tässä on Kaapo. Oikealta nimeltään Backyard's Charmed Love. Kaapo on 2017 vuonna syntynyt suomalainen ratsuponi ruuna, joka päätyi meidän perheeseen 24.4.2019 aika lyhyellä varoitusajalla.

Kaapo valloitti minun ja siskoni sydämet rennon luonteensa ja suloisen ulkonäkönsä takia. Kaapo on todella rento kaveri, joka ei turhia hötkyile. Kaikki on vielä kiinnostavaa, mutta mitään ei ole tarvinnut pelätä erityisesti. Kaapo on todella touhukas ja tykkää tehdä yhdessä asioita. Parasta tietysti on porkkana, korvan takaa rapsuttaminen ja maastoilu.

Alkuun vain tutusteltiin toisiimme maastakäsittelyn kanssa, jonka jälkeen aloimme opettaa ponille ohjasajon saloja. Poni sai tosi nopeasti hommasta kiinni ja kun kärryt saatiin vihdoin valmiiksi, ne laitettiinkin ponin perään ensimmäistä kertaa 13.7. Alkuun meinasi mietityttää, mutta poni lähti heti rohkeasti kokeilemaan ja tällä hetkellä opetellaan ravaamista kärryjen kanssa.

Ensi keväänä onkin aika alkaa opetella ratsun alkeita, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Kaapolla on hienot liikkeet, joten kyllä siitä vielä hieno tulee. Ratsastuksenohjaajaksi opiskelevan siskoni olisi tarkoitus myöskin tehdä nuoren hevosen kanssa tehtävät näytöt Kaapon kanssa. Tähtäimessä olisi Ypäjällä pidettävä ponibreeders 2022 ja 2023!

Kuvat: Venla Kurikkala