Maaliskuu 2014

Parfelia "Eppu"

 

FWB, tamma

Syntynyt 17.5.2010 Suomessa

om. Oona Uunila, kasv. Marika Nevala

Escudo I - Came Back II

 

Epun tulo maailmaan oli tarkkaan suunniteltua. Haluttiin suoritushevonen ja Marikan opastuksella oriksi valikoitui Escudo I. Toivoin tietenkin mustaa orivarsaa neljällä sukalla ja piirrolla, sen nimeksi piti tuleman Elmo (siis se urheilusankari, KVG). Toisin kuitenkin kävi: sain tummanpunaisen tammavarsan kolmella sukalla ja piirrolla! Elmosta piti jotenkin vääntää hieman tyttömäisempi nimi, joten Eppu on Eppu.

Kesä meni, Eppu vieroitettiin emästä ja alkoi oikeaan hepan elämään tutustelu. Käytävälle kiinni, jalkojen nosto ja vuolu, kuolaimet, pesupaikka... Opeteltavien lista oli huima. Mutta kaikesta selvittiin tämän todella, TODELLA herkkähipiäisen neitosen kanssa.

Kääntyi hän kolmen vanhaksi, satulaan ja ratsastajaan totuttelu. Siinä olikin sitten puuhaa. Ohjista ei saanut ottaa kiinni, pohkeita ei saanut käyttää. Välistä menitiin siten täten, välistä ei ollenkaan. Mutta maastoon päästiin aina, turvallisen Clara-tädin johdolla!

Syksyllä 2013 muutettiin sitten etelään, Järvenpäähän ja nyt alkoi kunnon ratsun elämä. Opeteltiin kuolaintuntumaa, hyppelyä ja yleistä käyttäytymistä. Vuoden vaihteessa hypättiin ensimmäinen rata kotona. Maaliskuussa (kyllä, siis juuri tässä kuussa) debytoitiin ensimmäiset kisat puhtaalla radalla!

Eppu 7 päivän ikäisenä.
Eppu 1-vuotiaana kavereiden Nasun ja Tuksun kanssa tarhassa.
Eppu 2-vuotiaana talvella 2012.
KE kevät 2012.
Eppu kesä 2013. Ratsu jo.
Eppu maaliskuussa 2014. Debyyttikisat!